11 Temmuz 2012

MEHMET KEMAL'DEN HABERLER 1


Oğlum 2 ay 1 hafta 4 günlük oldu,  zaman ne çabuk geçiyor sıksık ilk doğduğu günlerdeki resimlerine bakıyorum ve ne kadar küçük olduğuna inanamıyorum. Bugünlerde ise büyüdüğü zaman onun şimdiki hallerini ne kadar özleyeceğimi düşünüyorum , şuan tamamen bana bağlı muhtaç küçücük olmasına rağmen beni gördüğündeki sevinç herkes den ayrı bana meme için yaptığı nazlar mızıklanmaları çok özleyeceğim. Bazen biran önce büyüsede derdini anlatsa diyorum annelik böle bişeymiş meğer hem büyüsün hem büyümesin istiyorum.

Mehmet Kemal genel olarak sakin, güleryüzlü sorunsuz bir bebek (maşallah diyelim) . Saolsun annesini pek üzmüyor ee malum annesinin yardım edeni yok ailemden uzak yaşıyorum oda bunu biliyor ve annesini hiç üzmüyor. Yarın aşımız var yüreğim burkuluyor aklıma geldikçe  ,aşı olurken onu ben tutucam bu sefer geçen sefer annem tutmuştu artık alışmam lazım bu durumlara .

Hergün yeni yeni huylar ediniliyor mesela uzun zamandır elini emmeye çalışıyordu ilk zamanlar elini yumruk yapmak aklına gelmedi parmaklarının hepsini birden ağzına sokuyordu sonra yumruk yapıp ağzına sokmaya başladı elini 2 gündürde bir elini yumruk yapıp ağzına sokarken diğer elini yumruk yapıp öbürüne destek oluyor :)

Yalancı memeyi almıyor aslında çok istiyorum almasını çünkü sıksık tok olsada ellerin emmek için uyanıyor önce elini yüzünü kaşımak için suratına götürüyor şöle bir suratını ovalıyor sonra eli ağzına deyince emmeye çalışıyor bir kaç dakika böle sürüyor sonra uyanıyor ve direk beni görürse başlıyor mızıklamaya ama beni görmezse eliyle boğuşmaya devam ediyor.

Sabahları uyanınca ayrı bir neşeli oluyor ikimizin neşeli sesi evi inletiyor resmen gerçi gün içindede öyleyiz biz neşen hiç eksik olmasın oğlum sen hep gül annen hep yanında arkanda..

Oğlumun doğum kilosu 3.940 gr boyuda 51 cm ilk doktor kontrolüne 17 mayısta gittik yani oğlum 17 günlükken kilosu sadece 60 gr artmış ve 4000 gr olmuş buda o süre zarfında biraz zayıfladığını gösteriyordu genel olarak bu bebeklerde görülen bir durum  boyuda 2 cm artarak 53 cm olmuş.O süre zarfından sonrada oğlum genel olarak aylık 1 kilo civarında almaya başladı 22 hazirandaki kontrolünde 6.200 gr geldi.

Oğluşumla ilgili haberler şimdilik bu kadar bundan sonra daha sık ve kısa yazılar yazmayı düşünüyorum günün gerisinde kalmamalı anlatacaklarım çünkü günler gelip geçiyor bazı ayrıntılar unutuluyor ..