14 Nisan 2012

VEDA( ESİR ŞEHİRDE BİR KONAK ) - AYŞE KULİN

Ahhh yine geç kalınmış bir kitap ve geç tanınmış bir yazar. Yok yok ben uzun bir süre hatta mümkünse bütün Türk yazarlar bitene kadar yabancı yazar okumak istemiyorum :) 

Ne kadar acılarla, ayrılıklarla, başarılarla, yıkımlarla dolu bir geçmişimiz var . Ayşe Kulinde bu kitabında 1918-1924 yılları arasında yaşanan , ülkeyi saran işgali anlatıyor , aslında o İstanbul' da bir konaktan anlatıyor bunları ahhhh ne güzelde anlatmış Mehpare ile Kemal in aşk hikayesini beni en çok etkileyen onlardı , onların yerine kendimi koydukça gözlerim doldu hep. Osmanlıda son Maliye Nazırı Ahmet Reşat eşi Behice kızları Leman,Suat , Ahmet Reşat' ın teyzesi Sultan Hanım yine Ahmet Reşat'ın yeğeni Kemal , uzak ve fakir bir akraba Mehpare aynı konakta yaşarlar işgalin değiştirdiği hayatlara sahiptirler hepsi . Ayşe Kulin kesinlikle sıkmayan çok akıcı bir dille anlatmış kitabı şuanda gün gibi bütün karakterle ve hikayeleri gözümün önünde.

Ben çok beğendim kitabı heleki karnı burnunda heyecan içinde bir anne adayının bir nebze olsun kafasını dağıttıysa siz düşünün artık kitabın akıcılığını . Ben kesinlikle şuna inanıyorum benim en zor ve heyecanlı dönemlerimde bana en iyi yarenliği hep kitaplar yapmışlardır hayatımda hep olsunlar bebeğimden fırsat buldukça hep okuyacağım hep okuyacağım ben şimdi serinin ikinci kitabı Umut( Hayat Akan bir Sudur)' a başlıyorum umarım Mehmet Kemalim doğmadan onuda arada çıkarırım :)

38.HAFTA BİTERKEN

Pazar günü yani yarın 38. hafta bitip 39. haftaya giriyoruz yani sona yaklaştık. Dün doktor kontrolümüz vardı Mehmet Kemal 3 kg civarı olmuş boyuda 49 cm herşey yolunda suyumuzda iyi fakat doktorumuz beklenilen doğumun önümüzdeki hafta sonu olabileceğini söyledi yani 39. hafta biterken, aslında heranda gerçekleşebilir doğum başlarsa durdurmayız dedi . Ben tabi böle birşey beklemiyordum gününü dolduracağını düşünüyordum hep ama şuanda da kesin bir şey yok içimden bir his sanki 23 nisanda doğacak bebeğim diyor ama kısmet bakalım. Hazırlıklar nerdeyse bitmek üzere annem saolsun sürekli bir şeyler yapıyor şimdi bebek yatağı için yapmaya çalıştığı cibinliği bitirmek üzere :) Aslında eklemek istediğim bir sürü fotoğraf var kendim 2 tane bebek battaniyesi ve bir kaç kazak  ördüm,  annemin ördüğü yelekler,patikler çok güzel şeyler var ama hiç enerjim yok bunları çekip buraya eklemeye sanırım kendi evime dönüp düzenimi kurduktan sonra yapıcam bu dediklerimi .

Şuanda uzun bir aradan sonra ilk defa evde yalnız kaldım sessizliğin tadını çıkarıyorum televizyonu bile açmadım fincanımda ıhlamurum ,dışarıda yağmurlu bir hava belki Mehmedim doğana kadar geçireceğim en sakin günü geçiriyorum ...........