08 Temmuz 2013

AĞRIDAĞI EFSANESİ - YAŞAR KEMAL

Yaşar Kemal okumak bir bağımlılık,  kitap bitsin istemezsin bitincede hemen yazarın yeni bir kitabını okumak için yanıp tutuşursun.

Yazar okumaya aç olan okuyucuyu resmen doyuruyor. Kaleminin gücü zaten tartışılmaz ağrıdağı insanını , taşı toprağı , suyu , aşkı dile getiriyor Yaşar Kemal bu kitapta ve Gülbaharla Ahmedin aşkı Ağrıdağı öfkesine eşlik ediyor , Ağrıdağı öfkelidir sevenleri ayıran herkese..

Yaşar Kemal okumaya devem....

UYUMSUZ DEFNE KAMAN MACERALARI SU - BUKET UZUNER

Bu kitabı okuduktan sonra insan eskisi gibi olamıyor. Hani içinde biraz , hayvan ve doğa sevgisi varsa işte bu kitapta yazar o birazı çoğaltıyor da çoğaltıyor.

Defne Kaman aslında uyumsuz değildir sadece diğer insanlar gibi yaşamadığı doğaya , insana , hayvana saygı duyan Umay Ninesi tarafından çok özel yetiştirilmiş kadın hakları savunucusu araştırmacı bir gazetecidir. Defne Kaman bir gün ortadan kaybolur ve hikayede böle başlar.

Buket Uzuner kayıp gazeteciyi ararken pek çok konuya değinmiş. Kadın cinayetleri , gösteri yunuslarının dramı, mezhep ayrılıklarının ayırdığı insanlar gelenekler töreler ,Kutadgu Bilig ( Mutluluk Bilgisi ) Kitabı, Kamanlık - Şamanlık.

Şayet yazarla bir gün karşılaşırsak kendisine bir sorum olacak Kumral Ada Mavi Tunada da yaptığı bişey bu , neden bunu yaptığını sorucam  kendisine her iki kitabıda okuyanlar anlar beni belki , kitapla ilgili fazla tiyo da vermek istemiyorum. Bu arada karakterleri çok benimseyemedim benim için ön planda olan temas edilen konular ve bilgilerdi bu yüzden mutlaka okunması gereken özel bir kitap olduğunu düşünüyorum kitap seriside Toprak, Hava ve Ateş olarak devam edicekmiş.


İyi Okumalar...