04 Nisan 2013

İSTANBUL HATIRASI - AHMET ÜMİT

560 sayfalık bir kitap İstanbul Hatırası . Bu kadar kalın bir polisiye kitapta nasıl katili ele vermeden anlatmış yazar diye merak ettim başlarda sonradan kitabın kalınlığının nedenini anladım :  İstanbul'un tarihi.

Yazar İstanbul'da işlenen 7 cinayeti anlatır, fakat bu cinayetler sıradan değildir. Öldürülen her maktulün geçmişi ,cesetlerin bırakıldıkları yerler hepsi İstanbul'un tarihi ile alakalıdır aslında. Peki bu cinayetleri kim işliyor ? Kitabın sonuna kadar bunu anlamak mümkün değil ben genelde polisiye sevmem çünkü olayları önceden tahmin ederim buda kitabın heyecanını kaçırır bende ama İstanbul Hatırasında katili tahmin etmek imkansız gibi bir şey çok farklı bir son var.

Ahmet Ümit İstanbul ve İstanbul'un tarihini çok seviyor ve güzel anlatıyor kendisi ekranda dinlemeyi ve izlemeyi sevdiğim bir yazardı şimdi okumayı da sevdiğim bir yazar oldu. Uzun uzun yıllar önce Bir Ses Böler Geceyi kitabını okumuştum kısmet ikinci kitabını okumak bugünlereymiş. Tarihi özellikle de İstanbul tarihini seviyorsanız ayrıca polisiyesiz yapamam diyorsanız bu kitabı okuyunuz efendim.

İyi Okumalar..