12 Ekim 2016

KISMETSE ADAYIZ - ERCAN KESAL



Aslında Nermin Yıldırım'ın Unutma Derslerini okuyordum ama kitap ilerlemedi olmadı 65. sayfada yarım bıraktım.Tekrar Ercan Kesal okumak istedim saolsun diğer kitabında bol bol ağlatmıştı bu kitapta da güldürdü.

Traji komik bir kitap Nasipse Adayız. İdealist bir doktor olan Kemal'in tesadüfler ötürü yaşadığı ilçenin belediye başkan aday adayı olması ile siyasetin çürümüş çarklarından ezilerek,itilerek , sömürülerek,kandırılarak geçişini anlatıyor kitap. 

Çürümüş kokmuş hatta kokudan durulmaz olmuş artık siyaset dünyasında ama onların burnu alışmış kötü kokulara Yalan Dünya olmuş orası bizede bakıp lanet etmek düşüyor.İşte bu çarkın içine girmek isteyen dürüst namuslu idealist insanlar da Kemal gibi Nasipse Adayız dan başka kelime edemeden siyasi hayatları bitiveriyor.

Yaşar Kemal'i hatırladım bir röportajında siyaset benim 7 yılıma mal oldu diyor. 7 yılda 7 kitap yazardım diyor sonra.Peki Zülfü Livaneli oda dayanamadım sanırım o kötü kokulara.



Topraktan betona gelenleri, bakırdan plastiğe gelenleri, acıdan acıya gelenleri...Hiçbir şeyin değişmeyeceğini çok iyi bildikleri halde, her şeyin değişebileceği yalanına inananları.Yırtık çoraplarının başparmak tarafını içeriye kıvırarak , dizlerinin üzerinde birlik ve hiçliğe yürümeye çalışanları. Fason atölye işçilerini.İşsizleri . Genç kızları . erken yaşlanmış delikanlıları...Seyrettim. Kırılıp döküldükleri yerleri kırık dökük düşleriyle tanımlayarakhayatta kalmaya çalışıyorlardı.